Psykoterapi
Odense

Parterapi Odense C v. Jane Bykær

I parterapien arbejder jeg med at skabe et rum, hvor I begge kan tale om det der er svært. Vi arbejder med det I ikke føler fungerer. Det kræver af jer at I er åbne for at give jer selv og hinanden chancen for at noget nyt kan komme til at ske. Parterapien tager sit udgangspunkt der, hvor skoen trykker, – hvor der er tavshed, uopfyldte ønsker, uenigheder, mistillid, konflikter, ulige magtforhold, noget der gentager sig eller hvor, der er tvivl om forholdet.  

Jeg lytter til det unikke i jeres problemer. Derigennem kan noget nyt komme til at ske. Jeg har 35 års erfaring i at arbejde med bl. a. par i terapi

Book en tid her og lad os komme igang. Eller læs mere her på siden om parterapi og parforhold, og se videoer med samtaler. 

Parterapi

Om parterapi hos Jane v. Psykoterapi Odense

Jeg arbejder i parterapien med udgangspunkt i psykoanalysens erfaringer. Når vi danner par, er det ubevidste i spil og vi kan ikke umiddelbart forstå alt det, der gentager sig. 

Vi skal i parterapien lytte til det, der ubevidst taler med i jeres vanskeligheder. Når vi kan høre det på en ny måde, kan det løsne. Vi skærer altså ikke det svære væk, vi bruger det derimod til noget, så I får mulighed for at komme videre og derfra leve med parforholdets almindelige vanskeligheder.  

I den første samtale får jeg som regel en pejling på, hvad der er i spil for jer, og hvad vi skal arbejde med. I løbet af de næste samtaler får jeg et indtryk af tidshorisonten.

Der er forløb der er korte, måske 3-5 gange, og andre der tager noget længere tid. Individuel terapi kan være en supplerende mulighed. 

I må begge være indstillet på, at vi aftaler to sessioner frem, og at I prioriterer aftalerne.

Der er faser i en terapi, hvor noget er mere svært end andre gange, og det er vigtigt at forstå, at disse udsving også er en del af arbejdet.

Afslutningen på forløbet er lige så vigtig som indledningen og må altid foregå via en samtale med mig.

Lad os komme i gang med det, der spænder ben for jer. Det kan styrke jeres forhold. Book en tid eller ring på tlf. 21627569. 

 

Se samtale med Jane og Lasse Illskov om utroskab her

Samtale mellem Jane og Lasse Illskov om stress hos en i familien

Se her samtale med Jane om skilsmisse og kvalitet i parforhold.

Hvem er Jane?

Jeg er psykoanalytiker og medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Jeg har 35 års erfaring med terapeutisk arbejde:

  • Psykoterapeutisk Afsnit OUH
  • Som leder af Familiehuset i det tidligere Ørbæk Kommune
  • Med sorg og krise ved blandt andet Kræftens Bekæmpelse
  • De seneste 14 år som privatpraktiserende psykoanalytiker i Odense C.

Hvordan foregår parterapien hos Jane?

Parterapi er samtaler, hvor jeg som tredje part skaber en ny situation mellem jer. I får begge taleret og bliver hørt. Ingen kan løse andres forhold, men samtalerne og det arbejde, der kommer til at ske, kan løsne op og gøre noget muligt mellem jer. Jeg har et medhør på jeres tale, der sætter et arbejde i gang som vi skal føre til ende. 

Erfaringen fra mine klienter er, at parsamtaler gør en forskel. En af mine klienter sagde det således; “jeg tænker bedre når jeg er her”. En anden; “det her kunne vi ikke have talt om derhjemme på samme måde, det var gået galt. Læs om andres oplevelser og erfaringer med parterapi her.

Parterapi sætter fokus på jeres forhold. På dig og din partner og det, der er mellem jer. Parterapien vil blive et sted for jer begge. Et sted, hvor I begge kan tale frit. Jeg tager ikke parti for nogen af jer. Det, der siges i terapien, vil ikke blive brugt mod jer, og I vil ikke blive dømt.

I parterapien får jeres forsøg på at nå hinanden en ny chance og bliver hjulpet på vej. Arbejdet i parterapien kan giver jer fornyet mod til at være hinanden nær og give plads til hinanden på nye måder.

Parforhold er en kringlet relation. Er I i krise eller kørt fast i gamle mønstre, kræver det, at der sker noget nyt mellem jer. Det kan en parterapi være med til at skabe. I en parterapi, som tager højde for parforholdets grundlæggende vanskeligheder, kan noget nyt spire ud af vanskelighederne og komme til at knytte bånd mellem jer på ny.

skilsmisse

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Her får du bl.a. nye indlæg på min blog og
andre nyheder.