Psykoterapi
Odense

Kommunikationsproblemer - svært ved at tale sammen

Mange siger; “Vi kan ikke tale sammen?”

Har I problmer med jeres kommunikation? Skændes i mere end i taler sammen? Er skænderierne blevet det, der fylder mellem jer? Eller er I blivet tavse?

Få gjort noget ved det. Lad os komme i gang med arbejdet. 

Grafiti Brandts

Har I brug for parterapi?

Parterapien giver jer mulighed for at forholde jer til det, der er på spil mellem jer? Når der er problemer med at tale sammen , står der noget i vejen mellem jer. Det skal høres. 

Parterapien vil blive et sted, hvor I kan blive hørt, og jeres frustrationer kan blive oversat i et sprog, I begge kan forstå.

Min erfaring er, at par i jeres situation har glæde af at komme og tale og finde frem til, hvad der ligger bag kommunikationsproblemerne. Lad os tale om det. 

Kontakt parterapeut Jane Bykær og få en tid til par terapi hos Psykoterapi Odense – Fyn.

Har I problemer med jeres kommunikation? 

Skændes I eller er i tavse så det går ud over jeres kommunikation? Konflikter, skænderrier er det svært at få det brudt? Taler I efterhånden kun sammen om det praktiske?

Har I svært ved at sige hinanden noget af værdi? Taler I for sjældent ordentligt sammen? Bliver det for ofte til skænderi, der ikke finder en løsning? Skænderi eller tavshed kan forpeste ethvert forhold og I byder jer selv og hinanden noget der ikke nærmer jer hinanden. Tværtimod. Når samtalen er overtaget af skænderier eller tavshed så trækker i jer stille fra hinanden. Optrapning af konflikter kan blive et mønster, der er svært at bryde. Tavsheden bliver svært at bryde. Kommunikationsproblemerne optager pladsen mellem jer. 

Par, der er kørt fast i en kløft af skænderier eller tavshed, er på vagt over for hinanden. Deres følelser overfor hinanden er sat under pres. Det kan være vanskeligt at finde et sted, hvor kærligheden kan være og næres. Når jeg modtager par til parterapi i den situation, er de begge sårbare og ofte udmattede.

Skænderier er konflikter, der ikke finder en løsning. Når de forløber igen og igen, skaber det afmagt mellem parret. Umulighed kommer til at fylde mere og mere. Tavshed er tale der er stivnet og de to måder ikke at kunne tale på, er i den forstand to alen ud af et stykke. 

Det umulige drejer sig gerne om ønsker, der ikke bliver mødt, og forventninger, der skuffes.

Par, der skændes, vil hinanden noget. Det er et paradoks, men ikke desto mindre noget, der viser sig i den ene parterapi efter den anden. Par der er tavse vil måske også hinanden, men de vil måske ikke sig selv nok til at bryde tavsheden. 

Når skænderierne holder op, uden at parret har fundet hinanden, er det gerne et kritisk tegn for forholdet. 

jalousi konflikter
Se samtale mellem Jane og Lasse Illskov om Jane baggrund om parforhold og skilsmisse

Disse link fører dig til flere samtaler om blandt andet

  • om at blive forældre
  • kommunikation
  • om børn, forældre og familien
  • om konflikter i familien
  • om parforhold 
  • om dødsfald m.m.

Hvad kan en psykoterapi give?

Du er ung i en tid, der stiller store krav. En tid, som har opdyrket en kultur med præstation som målestok. Det er en forførende målestok, som uden vi bemærker det og forholder os kritisk til den, kan bruges hvor som helst. Men de vigtige ting i livet, det at finde ud af, hvad man gerne vil med sig selv, de andre og livet, er ikke en præstation. At komme i et med sine egne ønsker er et psykisk arbejde, der kræver noget ganske andet. Det kræver tid, det kræver nysgerrighed og det kræver vedholdenhed og mod. 

I en psykoterapi taler vi sammen over længere tid, så der kan skabes en anden målestok, som svarer til livets egentlige udfordringer.

 

Hvem er Jane?

Jeg er psykoanalytiker og medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Jeg har 35 års erfaring med terapeutisk arbejde:

  • Psykoterapeutisk Afsnit OUH
  • Som leder af Familiehuset i det tidligere Ørbæk Kommune
  • Med sorg og krise ved blandt andet Kræftens Bekæmpelse
  • De seneste 14 år som privatpraktiserende psykoanalytiker i Odense C.
skilsmisse

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Her får du bl.a. nye indlæg på min blog og
andre nyheder.