Psykoterapi
Odense

Tvivl om individuel terapi eller parterapi?

Er du i tvivl om du skal komme individuelt i terapi eller du skal komme med din partner, som par i terapi? Det er et spørgsmål jeg af og til får. Der er intet enkelt svar på det spørgsmål, for det afhænger af flere ting.

Rigtig mange af de problemer man kan have med sig selv, kan også vise sig i parforholdet. I parforholdet gør en ubevidst relation til din partner sig gældende. Problemer kan vise sig ved, at du ubevidst kommer til at udleve dine vanskeligheder via din partner.  Du kommer således til at gentage problemerne nu med din partner som medspiller.  Og det samme kan din partner gøre gennem dig. Nye problemer kan også opstå i parforholdet.

Det, du skal tage stilling til, er, om du ønsker at inddrage din partner i arbejdet. Ønsker du det, er det som regel en ide at I kommer sammen. Enten i hele terapiforløbet eller i en del af det. Hvis du ønsker – og det kan der være mange grunde til – at have dit eget rum, er et individuelt forløb en god ide.

Det er også muligt, når I kommer sammen, undervejs evt. at supplere par-samtalerne med individuelle samtaler, når arbejdet indgyder til det, ligesom parsamtalerne kan overgå til individuelle forløb efter ønske og behov.

Læs mere om parterapi her

Læs mere om psykoterapi her

Sammenbragte familier

Hvem er Jane?

Jeg er psykoanalytiker og medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Jeg har 35 års erfaring med terapeutisk arbejde:

  • Psykoterapeutisk Afsnit OUH
  • Som leder af Familiehuset i det tidligere Ørbæk Kommune
  • Med sorg og krise ved blandt andet Kræftens Bekæmpelse
  • De seneste 14 år som privatpraktiserende psykoanalytiker i Odense C.

Læs om hvad andre har sagt om parterapien hos Jane

skilsmisse

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Her får du bl.a. nye indlæg på min blog og
andre nyheder.