Psykoterapi
Odense

Søger I parterapi?

 Ønsker I at arbejde med jeres forholds problemer?

Læs her om det kringlede ved parforholdet og hvorfor kærlighed kan være så svær. 

Søger I parterapi

 Kan parterapi være jeres løsning?

Har jeres forhold brug for forandring?  Mange har i den situation glæde af at inddrage en tredje part. Parterapi er samtaler hvor jeg som tredje part deltager. Ingen kan løse andres forhold, men samtalerne og det arbejde der kommer til at ske, kan løsne op og gøre noget muligt mellem jer.

Erfaringen fra mine klienter er, at parsamtaler gør en forskel. En af mine klienter sagde det således; “jeg tænker bedre når jeg er her”. En anden; “det her kunne vi ikke have talt om derhjemme på samme måde, det var gået galt. Det gør en forskel at du er der”. En tredje sagde det således: “vi taler om det samme som derhjemme, men vi ender ikke det samme sted. Du stiller nogle spørgsmål, man ikke selv har tænkt på. Og dog – har de måske været der et eller andet sted langt ude. Man får sagt noget man ikke har sagt før.” En fjerde; “vi lytter mere til hinanden her. Det er stadigvæk vores problemer, men de står i et andet skær, det er som om vi får mere afstand til dem, så vi bedre kan løse dem”.

Parterapi sætter fokus på jeres forhold. På dig og din partner og det, der er mellem jer. Parterapien vil blive et sted for jer begge. Et sted, hvor I begge kan tale frit. Jeg tager ikke parti. Det, der siges i terapien, vil ikke blive brugt mod jer, og I vil ikke blive dømt.

  I parterapien får jeres forsøg på at nå hinanden en ny chance og bliver hjulpet på vej. Arbejdet i parterapien kan giver jer fornyet mod til at være hinanden nær og give plads til hinanden på nye måder.

Det kringlede ved parforholdet

Er I i krise eller kørt fast i gamle mønstre, kræver det, at der sker noget nyt mellem jer. Det kan en parterapi være med til at skabe. I en parterapi, som tager højde for parforholdets grundlæggende vanskeligheder, kan noget nyt spire ud af vanskelighederne og komme til at knytte bånd mellem jer på ny.

Hvorfor er kærligheden så svær?

Parforholdet har indbyggede vanskeligheder, fordi den ene ikke kan være i ”den andens sko”, og fordi et forhold mellem to ikke passer sammen – som brikker i et puslespil. Der er altid noget, der falder udenfor.   

Parterapi kan være en ny begyndelse for et forhold, der er kommet på vildveje.

Parterapi kan også være en hjælp til at komme fra hinanden på en respektfuld måde i forbindelse med en skilsmisse.

Se videosamtale om parforhold og parterapi her

Bestil tid hos parterapeut Jane Bykær Psykoterapi Odense – Fyn.

 Ring, book en tid eller send en mail.

Overvejer I parterapi?

Hvem er Jane?

Jeg er psykoanalytiker og medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Jeg har 35 års erfaring med terapeutisk arbejde:

  • Psykoterapeutisk Afsnit OUH
  • Som leder af Familiehuset i det tidligere Ørbæk Kommune
  • Med sorg og krise ved blandt andet Kræftens Bekæmpelse
  • De seneste 14 år som privatpraktiserende psykoanalytiker i Odense C.

Se samtale mellem Jane og Lasse Ilskov om parforhold og stress.

På siden med parterapi og familieterapi kan du se flere samtaler om emner der vedr. parforhold og familien.

skilsmisse

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Her får du bl.a. nye indlæg på min blog og
andre nyheder.