Psykoterapi
Odense

Stress

Har du brug for en at tale med om din situation? Har du svært ved at skabe overblik, koncentrerer dig og mangler du overskud?  Kontakt mig og lad os tale os undersøge hvor skoen trykker og hvordan du kommer videre. 

stress

Hvad er stress?

Stress er mere end bare at have travlt. Stress er en anden situation. Her er den enkelte i en uholdbar situation, hvor noget er blevet for meget. Vi kan ikke hvad som helst når som helst. Og vi kan ikke beslutte os for, hvad som helst når som helst.

Der er tider i livet, hvor vi er særlig sårbare. Når kravene ikke svarer til de aktuelle muligheder. Når der er for meget, der falder sammen. Når der mangler sammenhæng. Når ændringerne er for store til at den enkelte kan nå at forholde sig til dem og finde sig selv til rette i dem.

Tiden er en af de afgørende faktorer, når vi skal vænne os til og forholde os til noget nyt. Får vi ikke den tid, presses vi af os selv, andre eller situationen, og da kan resultatet være, at vi i stedet bliver stressede og ude af stand til at navigere og tage beslutninger.

Har du ikke dig selv med?  Føler du ikke du er med i det der sker omkring dig? Kan du ikke rigtigt stå inde for det? Føler du det kun er dig der kan gøre noget uden du ved hvad? Har du taget for stort et ansvar på dig? 

Hvornår er vi særlig udsatte for stress?

Min erfaring er at den enkelte er særlig udsatte for stress:

 • Når man er i en kritisk situation, privat eller arbejdsmæssigt, der kalder på afklaring.
 • Når ændringer arbejdsmæssigt og/eller privat er for store og for omfattende i den aktuelle situation.
 • Når vi udsættes for krav, vi ikke kan stille noget op med og imod.
 • Når vi fratages muligheden for at forstå, have indflydelse på og kunne handle for at løse de problemer ,vi står overfor.
 • Når sammenhænge brydes.
 • Når rytmen ændres til tempo.
 • Når argumentet systematisk miskendes.
 • Når der er mere at lave end det er muligt at udfører. 

Janes erfaringer med stressbehandling

Jeg er gennem en årrække, af et par store arbejdsmiljøvirksomheder, blevet brugt til krisesamtaler til medarbejder og ledere i forskellige virksomheder, offentlige såvel som private. Alle mennesker der har haft brug for samtaler i forbindelse med deres arbejdssituation eller hvor private forhold har udgjort dråben der fik bægeret til at flyde over. Alle har de været i en situation præget af stress og/eller overbelastning. Jeg har således en tilbundsgående erfaring i forhold til at modtage mennesker, der er kommet i en situation, hvor noget nyt må ske før de kan komme videre og på benene igen.  

Jeg tilbyder individuel terapi til stressramte.

Tilbage til psykoterapi voksne her

Se samtale mellem Jane og Lasse Illskov om stresse ramte i familien

stress

Hvem er Jane

Jeg er psykoanalytiker og medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Jeg har 35 års erfaring med terapeutisk arbejde:

 • Psykoterapeutisk Afsnit OUH
 • Som leder af Familiehuset i det tidligere Ørbæk Kommune
 • Med sorg og krise ved blandt andet Kræftens Bekæmpelse
 • De seneste 14 år som privatpraktiserende psykoanalytiker i Odense C.
skilsmisse

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Her får du bl.a. nye indlæg på min blog og
andre nyheder.