Psykoterapi
Odense

Lavt selvværd

 Sætter dit selvværd begrænsninger for dig? Er du optaget af at måle dig med andre? Taler og tænker du dårligt om dig selv?

Kom igang med et arbejde hvor du kan komme videre.

Selvværd

Lider du af lavt selvværd? Eller mangel på selvtillid?

Du kan godt have tillid til det du kan og alligevel være usikker om dit værd. Værdi er noget der er mellem mennesker. Og selvværd er nok ens eget, men det er ikke uafhængig af ens placering blandt andre.  

Er du afhængig af bekræftelse? Har du tendens til at være i situationer, hvor du føler du ikke har nogle handlemuligheder. Er det svært for dig at tage stilling? Bliver du angst når situationen kræver dig? 

Det er en plage at lide med lavt selvværd. Lavt selvværd vil komme til at begrænse dig i mange af livets muligheder. Din opfattelse af dig selv og andre kan blive forvrænget således du ikke kan forholde dig realistisk til virkeligheden. I den situation bruger du ikke dig selv og dine muligheder i dine relationer. Du begrænser dig selv og dit liv.

Hvad kommer lavt selvværd af?

Vort selvværd er, hvad enten det er lavt eller i balance, udviklet gennem være eraringer. Selvværdet vidner om, hvordan vi har skruet vort værdigsystem sammen i forholdet til os selv, andre og verden. Et lavt selvværd kan være en del af et personligt træg, som vidner om træk i din historie. 

Men også et sundt udviklet selvværd kan forvandle sig til lavt selvværd, hvis du har været udsat for noget voldsomt. Feks. mistet en du holdt af? Været udsat for vold, tyveri, indbrud eller anden krænkelse? Blevet syg. Udsat for en magtsyg leder, dårligt arbejdsklima eller mobning m.m..

Jeg møder også mennesker, som efter et brud er plaget af et lavt selvværd. Magtforholdet i relationen havde fået lov til at udvikle sig skævt, således at den ene havde taget magten over den andens selvværd.

Samtaleterapi.

Terapi kan hjælpe dig med dit forhold til dig selv. Undersøge hvad det er du miskender, ikke sætter værdi på hos dig selv og måske også andre. Er der måske noget i denne miskendelse du ikke kan bringe i omløb?  Gennem arbejdet kan der skabes tillid til dine egne tanker, muligheder, vurderinger, oplevelser og dermed til dig selv og andre.

Hvem er Jane?

Jeg er psykoanalytiker og medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Jeg har 35 års erfaring med terapeutisk arbejde:

  • Psykoterapeutisk Afsnit OUH
  • Som leder af Familiehuset i det tidligere Ørbæk Kommune
  • Med sorg og krise ved blandt andet Kræftens Bekæmpelse
  • De seneste 14 år som privatpraktiserende psykoanalytiker i Odense C.

Kontakt

Du kan også kontakte mig på

skal vi blive skilt eller blive sammen?
skilsmisse

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Her får du bl.a. nye indlæg på min blog og
andre nyheder.