Psykoterapi
Odense

Sorg

 Har du miste en du har kær? Står du med eftervirkningerne af et tab. Er det svært at komme videre gennem sorgen? 

Sorgen er en ensom vandring, men den kan være vanskelig at komme gennem alene. Nogle tab er mere komplicerede end andre. 

Er du nået til et sted, hvor du vil arbejde i en terapi med sorgarbejdet?

Sorg

Sorg

Når sorgen rammer, er det kærlighedens tale, der kræver at vidne. Og kærligheden kan være blandet op med modsatrettede og komplicerede følelser. Når vi mister, mærker vi ofte for alvor betydningen af den, som vi har mistet. Verden ændrer sig, og det kan føles, som om verden synker i grus.

Sorg er ingen sygdom. Det er en normal proces, som vi mennesker skal igennem for at komme igennem tabet og kunne leve med savnet af et barn, søskende, bedsteforældre, en far, mor, ægtefælle eller en nær ven. Sorgarbejdet er derfor en mærkelig størrelse. Virkeligheden kræver, at den sørgende ser tabet i øjnene, samtidig med, at der er en trang til at søge tilbage til den elskede i tanker og handling. Man trækkes i forskellige retninger på en og samme tid.

Når et menneske dør, er det et helt liv sammen med vedkommende, der skal siges farvel til. Et farvel med det liv sammen, som det nu engang blev. Det kan føre til et sorgarbejde, hvor såvel alt det gode, der var, som det, der ikke lykkedes sammen og evt. hemmelige, fordækte, smertefulde og uløste konflikter kan få den rette plads. Det er ofte en smertefuld vej at komme fra tabet og tilbage til livet igen.

Det er ikke alle sorgprocesser der går lige nemt og derfor kan der være brug for en at tale med.

Jeg har tidligere arbejdet med krise og sorg som speciale ved mine ansættelser ved Kræftens Bekæmpelse i Odense og i Esbjerg.

Læs mere her om psykoterapi for voksne

Hvem er Jane?

Jeg er psykoanalytiker og medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Jeg har 35 års erfaring med terapeutisk arbejde:

  • Psykoterapeutisk Afsnit OUH
  • Som leder af Familiehuset i det tidligere Ørbæk Kommune
  • Med sorg og krise ved blandt andet Kræftens Bekæmpelse
  • De seneste 14 år som privatpraktiserende psykoanalytiker i Odense C.

Kontakt

Du kan også kontakte mig på

skilsmisse

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Her får du bl.a. nye indlæg på min blog og
andre nyheder.