Psykoterapi
Odense

Har du et problematisk forhold til dine børn?

Et problematisk forhold til dine voksne børn dræner energien. Det er en smerte når forholdet til ens børn ikke fungerer. Når der er konflikter, afstand og for meget er blevet umuligt.

Har du overvejet hvad det kan have med dig at gøre? Eller tager du al skylden? 

Det er er vigtig er at finde det rette svar på det der er i spil. Det kan man arbejde med. 

mor barn

Har du et problematisk forhold til din voksne datter eller søn?

Det er smertefuldt, når relationen til ens børn ikke fungerer. Der kan være tale om uforståelige reaktioner, konflikter eller en afstand, der ikke kan gennemtrænges. Det svære kan vise sig på mange måder. 

Måske leder du efter, hvad du selv har gjort forkert. Måske finder du fejlene i dit barn. Begge dele er en for hurtig konklusion på noget kompliceret i jer hver især og mellem jer. 

Det er ikke altid, at det, der viser sig i relationen til en anden, også skal eller kan løses der. En mere holdbar ændring kan ske ved, at du begynder at undersøge, hvad det er, der for dig er i spil i den svære relation. Hvis der er kommet en afstand mellem jer, som gør det vanskeligt at tale om det, du ser som problemet, kan det være en mulighed, at du begynder et arbejde med dig selv.

At være mor er en kompliceret og krævende opgave, som involverer en på et utal af måder. Måder, som kræver, at man kan forholde sig til forandringer. Dette særlige forhold er netop et forhold, som over tid må ændre sig, og det ad mange omgange. Det kræver noget af begge parter, når forandringer sker. Og når forandringer sker, kan en del af de ældre lag af relationen blive trukket frem på ny.

Det, der ligger lige for, og som smerter, har ofte tråde til langt flere ting i en, end man umiddelbart selv kan se. Et forhold kan umuliggøres, hvor man, uden at vide det, ubevidst trækker noget med ind i relationen, som hører en selv til, eller kommer et andet sted fra. Det er noget af det, der kan gøre de nære relationer svære. For man opdager ikke altid, før man går i gang med at arbejde, hvad der er i spil i den svære relation. Det kræver respekt for sig selv og den anden og en ydmyghed overfor det, der er i spil, at finde frem til, hvordan man placerer sig.

Det er ikke den anden, der har ansvaret for, hvordan man føler, og hvad man stiller op med alle de mange svære følelser. Det er noget, den enkelte via et arbejde må nå frem til selv at svare på – og tage ansvar for. Det gælder for begge parter i en voksen mor/barn-relation.

Et sådant arbejde skal du forvente tager tid. Hvis du er interesseret i det, er du velkommen til at kontakte mig på 21627569 eller her

Hvem er Jane?

Jeg er psykoanalytiker og medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Jeg har 35 års erfaring med terapeutisk arbejde:

  • Psykoterapeutisk Afsnit OUH
  • Som leder af Familiehuset i det tidligere Ørbæk Kommune
  • Med sorg og krise ved blandt andet Kræftens Bekæmpelse
  • De seneste 14 år som privatpraktiserende psykoanalytiker i Odense C.

Her kan du se links til samtaler med Jane

  • om at blive forældre
  • kommunikation
  • om børn, forældre og familien
  • om konflikter i familien
  • om parforhold 
  • om dødsfald m.m.
Har du et problematisk forhold til dine børn?
skilsmisse

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Her får du bl.a. nye indlæg på min blog og
andre nyheder.