Psykoterapi
Odense

Familieterapi for småbørnsfamilier

Har I brug for en at tale med om det, der sker i jeres familier?

Er I usikre på det at være forældre?

Er I uenige om børneopdragelse?

Har I et barn der mistrives?

Er jeres parforhold komme på pause? Fylder forældre delen det hele? 

Psykoterapi børn 4
Familieterapi for småbørnsfamilier

Til de nybagte forældre 

Der er mange forestillinger knyttet til det at få barn. Vores kultur har en tendens til at skabe en idyl omkring det. Sådan er virkeligheden ikke. Og det kan komme bag på selv den mest velforberedte mor og far.

At blive forældre er ikke ligetil. Det er aldrig givet på forhånd, og det er umuligt at være perfekt. Der er usikkerhed, der kan være følelser, der overvælder, og tanker, som forstyrrer. Livet med et spædbarn er gerne en travl tid, der er meget, der skal nås. Livet er med ét forandret, og det, der var, kan forekomme langt væk.

Barnet er på den ene side en fremmed, på den anden side en kendt. Og samtidig med, det er kommet, er du blevet en anden – en mor eller far. Hvad indebærer det? Hvordan gør man? Hvad sker der med én? Hvad sker der, eller hvad sker der ikke med din partner? Hvordan skal du forstå dit barn? Hvordan kan du forstå det, der sker i din partner og dig selv?

Hvad henvender småbørns forældre sig med?

Forældre kommer af mange grunde for at tale med mig. Nogle kan sige:

Mit barn vil ikke sove. Mit barn vil ikke spise. Mit barn vil ikke drikke. Min kontakt til mit barn, er den ok? Mit barn græder, når det skal sove, eller det græder i søvne. Mit barn har uro. Jeg har det ikke godt. Jeg kan ikke overskue det. Er jeg god nok.

Andre kommer, fordi de er overvældet af træthed, og tålmodigheden er gået sig en tur. Bekymring bliver den nye dagsorden. Tristheden lurer. Der kan være fødselsdepression eller anden form for fødselsreaktion. Det at blive forældre har ikke kunnet leve op til forventningerne. Det er svært at få det hele til at hænge sammen.

For andre er det en overvældende stor begivenhed at få et barn. Så stor, at forholdet til partneren visner i betydning.  Partneren har det ofte ikke på samme måde, og det slider på forholdet. Nogle forhold er i denne tid ved at gå op i limningen.

3 familie Parterapi efter at have fået barn

Familieterapi for børnefamilier

Har I problemer i familien? Familieterapi kommer ofte på tale når samværet ikke fungerer og konflikter overtager jeres opmærksomhed. Måske i som forældre ikke er enige om opdragelsen af jeres barn. Måske den ene synes den andens forhold til et eller felre børn er for tæt. Eller den ene syne den anden håndterer situationer med børnene på en uacceptabel måde.

Andre gange er der problemer med et barns trivsel. Noget fra tidligere generationer kan gentage sig. Konflikter i svigerfamilien kan fylde i hverdagen og så videre. Er jeres børn store kan det være andre typer af konflikter, der er i spil.

Måske jeres situation er en anden? I er altid velkommen til at ringe eller skrive, så finder vi en tid, hvor vi kan tage en snak om, hvad der er i spil for jer og hvordan terapien skal tilrettelægges så I kan komme videre.

Hvem er Jane?

Jeg er psykoanalytiker og medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Jeg har 35 års erfaring med terapeutisk arbejde:

  • Psykoterapeutisk Afsnit OUH
  • Som leder af Familiehuset i det tidligere Ørbæk Kommune
  • Med sorg og krise ved blandt andet Kræftens Bekæmpelse
  • De seneste 14 år som privatpraktiserende psykoanalytiker i Odense C.
Du kan også kontakte mig på

telefon: 21 62 75 69
e-mail: jane@psykoterapi-odense.com
booke tid i kalenderen.

skilsmisse

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Her får du bl.a. nye indlæg på min blog og
andre nyheder.