Psykoterapi
Odense

Skilsmisse og børn

Mange spøger sig i en skilsmisse om, hvordan de kan vise hensyn til børnene. For alle forældre er der en smerte forbundet med at skulle opløse den fælles ramme for forældreskabet.

Skilsmisse og børn
skilsmisse og børn

Hvordan tager vi hensyn til børnene i skilsmissen?

Det er en vanskelig situation at stå i, når en skilsmisse nærmer sig. Følelserne sidder uden på tøjet, som man siger, og samtidig er der børnene at tage vare på. Det kan være svært at holde tungen lige i munden. 

Mange forældre spørger i den situation: Hvad med børnene? Hvordan tager vi os bedst af dem? Hvordan fortæller vi dem, at vi skal skilles? Hvordan skal vi forberede dem på, at vi skal bo hver for sig, og de skal bo to steder? Der er mange spørgsmål, som går igen fra det ene par til det andet i den situation. 

Det er vigtigt, at I bliver skilt på en ordentlig måde. Ikke mindst for jeres børn. Det er ikke altid det letteste, når nu tiden er kommet til et brud, men det kan være afgørende for jer alle. 

At blive skilt på en ordentlig måde kan kræve et særligt arbejde. Husk, at nok bliver i skilt, men for at I kan blive skilt fra det svære mellem hinanden, så I kan sætte hinanden fri, kan det kræve mere end skilsmisse selv.  Et sådant arbejde vil være til gavn for både jer og jer børn. 

De fleste par kommer på et tidspunkt ud i vanskeligheder, og vokser de sig store, kan overvejelsen om skilsmisse dukke op. ”Vil jeg det her?”  Ikke sjældent bliver truslen eller spørgsmålet om skilsmisse brugt som en måde at afprøve den andens kærlighed på. Det kan være en farlig vej.

Overvej i stedet at få hjælp til at få talt problemerne igennem med en udefrakommende – før problemerne har fået ædt sig gennem jeres relation og skabt et brud.

Du kan være i en situation, hvor du ønsker at forholde dig selv til det spørgsmål om skilsmisse, som er begyndt at fylde i dig. Der kan være mange gode grunde til at lade sig skille. Men det er sjældent ligegyldigt på hvilket grundlag, det sker og hvordan. Endelig kan tanken om skilsmisse dække over noget andet, end den giver sig ud for. Hvis det er tilfældet, har den fået en forkert overskrift, og da er skilsmisse den forkerte løsning.  

Har du brug for at undersøge dine tanker om skilsmisse, og hvordan du vil forholde dig til dine tanker/ønsker, er du velkommen til at henvende dig.

Hvem er Jane?

Jeg er psykoanalytiker og medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Jeg har 35 års erfaring med terapeutisk arbejde:

 • Psykoterapeutisk Afsnit OUH
 • Som leder af Familiehuset i det tidligere Ørbæk Kommune
 • Med sorg og krise ved blandt andet Kræftens Bekæmpelse
 • De seneste 14 år som privatpraktiserende psykoanalytiker i Odense C.

Her kan du se links til samtaler med Jane

Klik her

 • skilsmisse
 • om at blive forældre
 • kommunikation
 • om børn, forældre og familien
 • om konflikter i familien
 • om parforhold 
 • om dødsfald m.m.

Du kan også kontakte mig på

telefon: 21 62 75 69
e-mail: jane@psykoterapi-odense.com
booke tid i kalenderen.

skilsmisse

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Her får du bl.a. nye indlæg på min blog og
andre nyheder.