Psykoterapi
Odense

Efter skilsmisse - tid til eftertanke?

Er det tid til eftertanke? En ting er den turbulente tid før og efter en skilsmisse, noget andet er tankerne bagefter. 

Står du med mange tanker og følelser som du ikke kan komme videre med. Lad os tale om det. 

efter skilsmisse - tid til eftertanke

Efter skilsmisse – tid til eftertanke

Hvad gik der galt?

Har du brug for,”at slikke sår” og blive klogere efter skilsmissen? Hænger du fast i noget?  

En skilsmisse er en turbulent begivenhed. Det kan vare et år eller to, og i nogle tilfælde væsentligt længere. Det tager tid at finde sig selv i den nye situation, hvad enten skilsmissen er kommet i stand med eller uden dit eget ønske.

For nogen er en skilsmisse så svær at komme igennem, at de flygter ind i et nyt forhold før de er, kommet ud af det gamle. Det kan give nogle efterdønninger i det nye forhold.

Når et forhold slutter, er der altid stof til eftertanke. Hvordan du benytter dette stof, er op til dig. Jeg modtager mennesker efter skilsmisser, der kommer til mig af flere forskellige grunde.

  • Nogen ønsker ikke, at det, de har oplevet, skal gentage sig, og vil gerne undersøge, hvilken andel de har i det, der er sket i forholdet
  • Andre kommer, fordi forholdet har slidt så omfattende på deres selvværd og deres måde at forstå verden på, at de dårligt kan genkende sig selv
  • Andre kommer, fordi de i forholdet møder noget hos den anden, som er så gådefuldt, at de har brug for at forstå, hvorfor han /hun gjorde sådan
  • Atter andre kommer, fordi de opdager, at de for hurtigt er endt i et nyt forhold og at nogle af de ting, de mente at slippe for ved skilsmissen, også begynder at dukke op der også.

Har du været i et forhold med et menneske, hvis etik er væsentlig forskellig fra din egen, kan det være svært at erkende og leve med disse forskelle, selv efter en skilsmisse. Var der fælles børn i forholdet, kan netop de træk ved ekspartneren været noget, du ikke slipper for at skulle forholde dig til.

Har du brug for at efterbearbejde det, du har været igennem i forbindelse med din skilsmisse og finde årsagerne til den? Vil du gerne komme styrket ud af situationen, kan der være brug for terapeutiske samtaler.

Tilbage til “Skilsmisse hjælp” med blandt andet samtale med Jane – klik her.

Du kan også kontakte mig på

telefon: 21 62 75 69
e-mail: jane@psykoterapi-odense.com
booke tid i kalenderen.

Hvem er Jane?

Jeg er psykoanalytiker og medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Jeg har 35 års erfaring med terapeutisk arbejde:

  • Psykoterapeutisk Afsnit OUH
    Som leder af
  • Familiehuset i det tidligere Ørbæk Kommune
  • Med sorg og krise ved blandt andet Kræftens Bekæmpelse
  • De seneste 14 år som privatpraktiserende psykoanalytiker i Odense C.
Skilsmisse 1
skilsmisse

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Her får du bl.a. nye indlæg på min blog og
andre nyheder.