Psykoterapi
Odense

Spiser du på en problematisk måde?

Spiser du for meget? Eller spiser du mindre end du har brug for? Styrer du det, du ikke kan håndtere i dig selv via maden?

I en psykoanalytisk psykoterapi kan du undersøge, hvad der er på spil for dig, når du ubevidst bruger maden og det, at spise som et talerør for noget andet, der ikke endnu kan siges.

Spiser du på en problematisk måde?

Er maden dit problem? Det man kalder en spiseforstyrrelse?

Overvejer du om du lider af en spiseforstyrrelse? Du har et problem, hvis alt handler om mad eller ikke-mad, og du ikke længere kan skille dig selv ud fra den mad, du spiser eller netop ikke spiser.

Maden er noget, der befinder sig et sted mellem kroppen, de andre, omverdenen og en selv. Men det kan aldrig være alt. Der er et utal af andre ting i livet, som du kan og må interessere dig for, og som kan give dig værdi.

Du har forsøgt at løse noget.

Med din spiseforstyrrelse har du søgt at løse nogle af dine vanskeligheder, og det har uden tvivl også hjulpet dig et stykke ad vejen. Men samtidig er din spiseforstyrrelse blevet et problem i sig selv.

Hvad gør din spiseforstyrrelse ved dig?

Hvordan dit liv bliver, afhænger blandt andet af, hvad du tillægger værdi og hvordan. Når du spiser så lidt som muligt er det fordi du har tillagt et særligt billede af din krop for stor værdi. Spiser du for meget, har du fået givet maden for stor værdi og lader den opsluge dig. Om det er det ene eller det andet så får  dig selv til at forsvinde fra dig selv og andre.

Hjælp til at bryde mønstret.

Hvis du ønsker at bryde den onde cirkel, kan du have brug for hjælp. Vejen ud kan virke som i en labyrint, hvor du først må vikle dig fri af det, der har holdt dig fanget og spærret vejen frem. Det  arbejde er ikke nemt. Det kan give angst at bryde mønstre, som du er blevet tryg ved, selv om de skader dig.

Derfor kan du have brug for en samtalepartner, en psykoterapeut, der kan følge dig på din vej tilbage til dig selv og et liv sammen med andre.

Læs mere eom psykoterapi hos Jane

Er maden dit problem?

Hvem er Jane Bykær?

Jeg er psykoanalytiker og medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Jeg har 35 års erfaring med terapeutisk arbejde:

  • Psykoterapeutisk Afsnit OUH
  • Som leder af Familiehuset i det tidligere Ørbæk Kommune
  • Med sorg og krise ved blandt andet Kræftens Bekæmpelse
  • De seneste 14 år som privatpraktiserende psykoanalytiker i Odense C.
skilsmisse

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Her får du bl.a. nye indlæg på min blog og
andre nyheder.