Psykoterapi
Odense

Er dit parforhold i krise?

Er dit parforhold i en krise?  Eller er en af jer i en kritisk situation? Der er livssituationer, hvor vi selv når at følge med i de forandringer vi selv skaber eller som livet kræver af os. I sådanne situationer kan en krise udløses.

Bliv klogere på hvad der er i spil og hvad krisen har at fortælle dig. 

ER dit parforhold i krise?

Krise og parforhold

Mange ting kan udløse kriser; lang tids belastninger, stress, utroskab, dødsfald, sygdom, uenighed, arbejdsløshed, konkurs, tvivl og usikkerhed for fremtiden, barn på vej eller på vej hjemmefra?

De fleste par kommer, på et eller andet tidspunkt af deres forhold i krise.

Der er forskel på kriser. Nogen tager kort tid, andre trækker ud og vil ikke rigtig fortage sig.

Når krisen bliver for omfattende, bliver det svært at finde hoved og hale i tingene. Det tidspunkt, par gerne kommer til parterapi hos mig på, er, når tanken om skilsmisse eller tanken om at slippe væk fra det hele, dukker op.

Parret har i den situation sjældent overskud til ret meget, og de har svært ved at kunne se konstruktivt på situationen. Der har længe været meget, der har været for meget. Det har tæret på den ene eller begge parter i forholdet. En række belastninger kan være faldet sammen, og tilsammen skaber de en uoverskuelig situation.  .

Under pres reagerer vi som mennesker forskelligt. Hvis vi er presset til det yderste, træder to gængse reaktionsmåder ind. Nogen trækker sig, andre forsvarer sig. Det at være i problemerne sammen kan blive svært. Og afstanden mellem parret bliver større og større. Det er en ulykkelig situation.

Hvad kan udløse krise?

Der er mange ting, der kan udløse kriser. Det kan være nogle, for en selv og andre, tilsyneladende små forandringer, og det kan være store og omfattende forandringer. En krise er en sund reaktion på en betydende eller for stor og for omfattende ændring i ens liv. Sygdom, konkurs, fyring, barns fødsel, barn, der flytter hjemmefra, dødsfald, skilsmisse m.m. kan udløse en krise.

 I hvilken situation kan der være brug for parterapi?

Parterapien kan hjælpe parret i krise. Give støtte, rumme situationen og finde handleveje. I parterapien kan I undersøge, hvor I er med jer selv og hinanden i krisen. Parterapien kan hjælpe jer med at navigere i situationen. Parterapien kan give jer redskaber til at komme videre.

Hvem er Jane?

Jeg er psykoanalytiker og medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Jeg har 35 års erfaring med terapeutisk arbejde:

  • Psykoterapeutisk Afsnit OUH
  • Som leder af Familiehuset i det tidligere Ørbæk Kommune
  • Med sorg og krise ved blandt andet Kræftens Bekæmpelse
  • De seneste 14 år som privatpraktiserende psykoanalytiker i Odense C.
 
Du kan også kontakte mig på

telefon: 21 62 75 69
e-mail: jane@psykoterapi-odense.com
booke tid i kalenderen.

ER dit parforhold i krise?
skilsmisse

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Her får du bl.a. nye indlæg på min blog og
andre nyheder.