Psykoterapi
Odense

At opdage den anden

Beskrivelse af bogen: At opdage den anden

Med det ubevidste på arbejde mellem to

Af Jane Bykær

At opdage den anden

Bogen henvender sig til alle, der har interesse i at blive klogere på vore nære forholds indviklede karakter, på samtalens kompleksitet og vore grundlæggende eksistensvilkår som mennesker og til den, der søger en indføring til psykoanalysen af i dag. Nærmere bestemt den freudinanske psykoanalyse efter Lacan. 

Bogen tager udgangspunkt i det nære forhold; parforhold, søskende imellem, forhold mellem forældre og børn m.fl. Den viser, hvordan vi vikler os ind i hinanden på indviklede måder, og hvordan problemer og kriser står i komplekse forhold til selve viklemåden. Den viser også, hvordan forholdet i sig selv er et ikke-møde. Mødet derimod er noget tredje, der om muligt kan finde sted i samtalen. Det at opdage den anden er knyttet til dette at opdage de komplekse forviklinger og dette, at noget undslipper os. For at samtalen kan blive et sted, hvor de to kan mødes, må forviklingerne opdages, før de kan bruges til skabe veje der. Samtalens forviklede grundvilkår udredes også i bogen.

Den anden åre i bogen vedrører tiden. Vi lever i en tid, hvor vi forventer, at der findes svar, redskaber og handlingsvejledninger, når livet gør ondt. Men vort forhold til livet og den anden er grundlæggende en kompleks affære. Og da der derfor ikke findes forudgående svar på livets store spørgsmål, som gælder en gang for alle, opstår der et gab mellem forventningerne og vore reelle vilkår. Det efterlader den enkelte med et arbejde med at forbinde sig til verden. Uden et psykisk arbejde, der kan danne forbindelser med verden, en selv og den anden, bliver den enkelte udsat i forhold til livets mange indgreb og udfordringer.

Bogen kaster lys over vore grundlæggende eksistensvilkår i mødet med verden ved at genopfinde og nyformulere den psykoanalytiske tilgang til kliniske fænomener og hverdagens patologi. Bogen kan således også læses som en introduktion til psykoanalysen af i dag, og den giver sit bud på, hvad denne kan bidrage med til tiden.

Jane Bykær er cand.mag i idéhistorie, psykoanalytiker og ergo- og psykoterapeut MPF. Hun har i årrække arbejdet på psykoterapeutisk afsnit på OUH, siden som koordinator og leder i et familiehus og desuden arbejdet med sorg og krise. Jane arbejder nu som privatpraktiserende psykoanalytiker og modtager både individuelle klienter, par og familier – børn, unge og voksne.

Jane har tidligere bidraget til en Fandesbestilling bestiling udgivet ved Frydenholm og en rækker artikler og kronikker.

Bogen kan købes hos boghandlere og e-boghandlere blandt andet her og her og kan snart lånes på biblioteket og du kan læse lektørvurderingen her

Anmeldelser

Læs også om bogen her:

 
 

272 sider • ISBN 978-87-7237-314-0 Mail: jb@psykoterapi-odense.com Blødt omslag med flapper • Bogladepris 249,95 kr. Forlaget mellemgaard.

Du kan også finde mig  på forfatter web her 

Har du kommentarer eller noget du ønsker at sige i forbindelse med bogen, er du velkommen til at skrive til mig.

#forhold #psykoanalyse #samtalen #atopdagedenaden.

skilsmisse

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Her får du bl.a. nye indlæg på min blog og
andre nyheder.